Stárneme příliš rychle, moudříme však pozdě

Thaj chilli

  Plody téhle papričky jsem si dovezl z Thajska přímo od jedné majitelky restaurace, která si je sama pěstovala u sadu lajmů. Domů jsem je dovezl už značné seschlé a tak mě nijak nepřekvapilo, když mi na jaře 2011 nevyklíčilo ani jedno semínko. Pokus jsem ale s několika zbylými zopakoval o rok později a tentokrát úspěšně. Teplé léto 2012 napomohlo k celkem pěkné úrodě z jedné ponechané rostliny. Vzhledem k nedostatku místa jsem zimování této rostliny nezkoušel a pěstuji jí jako jednoletou. V roce 2013 byla úroda, vzhledem k mizernému počasí, podstatně menší. Plody jsou o poznání pálivější, než kájenský pepř :-). Úspěšně jsem jednu rostlinu přezimoval v kotelně až v roce 2015, podobně jako další druhy papriček. Tuto rostlinu mám dodnes...

© 2013 Všechna práva vyhrazena. (TUR)

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode